1 10 11 12 13 14 15 16 18 19 2 3 5 7 8 9

Sponsorar


 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 {youtube}ZkZNLkBVOuQ{/youtube}


Åpen kyrkje 17.mai fra kl.11-12.
Kristi himmelfartsdag: Drive-in-gudsteneste på parkeringsplassen ved bygdahuset kl.11.

Alle hjarteleg velkommen
Helsing Soknerådet

Imsland Bygdahus er med i konkurranse om midler til nytt lydanlegg. Håpar folk vil hjelpa oss ved å gi ei stemme. Tusen takk?

Følg denne link: https://poll.fbapp.io/ifpqpb-2294690/D2i---ls

Endeleg snart 17.mai igjen! 

Det var ein god gjeng som rydda på kyrkjegarden, både Soknerådet men og frivillige. Det vart brukt krafser, brakjesakser, river, gaffler og malerkost.
Ved godt mot gikk alle til arbeid og kaffepause.
Helsing Soknerådet
 

 

Hustveit – Rindanuten – Vasstølsvatnet – Hustveit. 2-3 timar

Køyr opp skogsvegen (bomveg) frå Hustveit og parker på opplagsplassen. Her står tavla vår. Følg skogsvegen til høgre. Dette er kommuneturen i år og den er merka heilt opp til Rindanuten med raude stikker.

Når vi kjem opp til den øvste myra, før siste oppstigning til nuten, svingar rundturen vår av til venstre. Her er merka med raude silkeband fram til Vasstølsvatnet. Vi går langs denne myra litt, går opp på fjelldraget og følger dette innover, framom Liabøskaret, vidare langs foten av Dyranibba og ned mot vatnet. Ta dykk tid til å gå ut på fjellknausane og nyt utsikten.

Ved Liabøstølen kjem vi inn på vegen til Myrstøl. Denne er også merka med raude stikker frå opplagsplassen og fram til Myrstøl. Følg stikkene til de ser vatnet og finn dei raude silkesløyfene att. Vi svingar av mot venstre, langs vatnet, over gjerdeklyvaren og ned langs gjerdet der de finn kassen vår. Her er det fint!

Heimturen går tilbake via Liabøstølen. Følg stikkene heilt ned til opplagsplassen. Nydelig tur nedover, delvis langs Hustveitelva.


Øspehompen. 30 min. ein veg.

Start ved Børkjelandsvatnet på tømmerflåta og gå over gjerdeklyvaren. Her er godt merka sti heilt fram til Øspehompen. Dette er eit utsiktspunkt der de har Vindafjorden under dykk.

IKKJE SLEPP UNGANE I FØREVEGEN. DET ER STUPBRATT NED TIL SJØEN.


Skjøljanuten. Tur/retur ca. 2 timar.

Køyr av til venstre før Skjøljabrua på veg innover. Parker her og følg den gamle vegen til Selland eit stykke. Sving til høgre og følg merka løype opp til Skjøljanuten. Turen er merka med raude band.

Alle turane har boks med navnebok. Bøkene blir tatt inn 30.august Det blir trekt ein premie i kvar bok. I tillegg trekkes premie til dei som har gått alle turane.

VIS NATURVET OG TA OMSYN TIL GRUNNEIGERANE OG DEIRA DYR. LUKK GRINDAR OG LE OG HUGS BANDTVANG.

GOD TUR – ALDRI SUR

Med tida 27.15 vart Helge Hummervoll den raskaste Imslandsbuen i år, berre 5.52 bak vinnaren, Anders Aukland.Kun 4 superlokale sprang løypa rundt vatnet i år: Håvard Ersland kom i mål på tida 30.15, Torjus Imsland sprang på 33.50 og Johannes Staurland på 34.03.
78 stk stillte i barneløpet, som gjekk av stabelen for tredje gong.
742 deltok på løpet totalt.

Grendautvalet har denne veka stått på for å gjera det fint i Imsland no før sommaren. Dei har grusa og laga sti, og pynta og planta langs vegen. Det ser flott ut, og bygda er no klar for å ta imot kanskje 1000 gjester i morgon på idrettslaget sitt Ølmedal Rundt-arrangement.


Torstein, Anita, Anja og Sølvi plantar i krukker langs vegen.

rna i Imsland barnehage kosar seg i flott sommarvær. Her er S-gjengen på kanotur, og har på seg redningsvestane dei fekk av Marine Harvest.

Det er Hege og Torunn som er med i kanoen, og av borna er det S-gjengen; Beate, Asbjørn, Norma Kristine og Konstanse.

Fin og tradisjonell 17.mai-feiring i Imsland i dag. Godt jobba av komiteen som fekk arrangementet i fanget som "julekvelden på kjerringa". Trykk på LES MEIR-knappen så finn du bilete frå feiringa og svar på rebusen.

Tursesongen er i gang og Bygdekvinnelaget har også dette året lagt ut "Nutaturar" for oss. God tur ut!

I veka som kjem vert det korpsøving tysdag 8.mai og torsdag 10. mai. Klokka 19.00 begge kveldar.

I morgon kjem ei busslast med bydamer til Vikedal for å treffa lokale ungkarar. To av ungkarane er frå Vikedal, og den tredje er Imslandsbu.

"Gøy på landet" vert arrangert av TV Norge, Monster Entertainment og Vikedal Utvikling. TV-serien skal sendast til hausten.

I morgon, fredag 27.mai klokka 09.30, kjem bussen med bydamene og stoppar ved kommunehuset. Då startar filminga og ungkarane får møta damene for første gong.

Alle er velkomne til å delta - og Vikedal Utvikling oppfordar bygdefolk til å møta opp og laga skikkeleg folkeliv i bygda. Programmet for dagane filmteamet er i området finn du her: http://www.vikedal.no/wp/

Imsland.info ynskjer ungkarane lukke til - og spesielt vår eigen lokale helt!

PS1: Redaksjonen er interesserte i bilete frå hendinga: e-post: Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

PS2: Det er framleis hemmeleg kven deltakarne er, men eit stalltips er at ungkaren frå Imsland har denne utsikta frå stoveglaset sitt:

 

 

Tradisjonell og flott feiring i Imsland med engasjerande aktivitetar for små og store. Her rundar folketoget ut på hovudvegen, med 17.mai-komiteen i spissen: 

 

 

 

Her er årets konfirmantar - glad og letta etter at samtalegudstenesta er vel overstått:

Helge Hummervoll, Bård Ersland, Sondre Kvaløy, Hanne Øvregård, Mari Ersland, Anette Imsland Birkeland.

Kommunen overtok Imsland vassverk frå årsskiftet slik som planlagt, og
overgangen har så langt gått greit. Det nye pumpehuset blir truleg ferdig
til sommaren, og kommunen vurderer å leggja ny leidning direkte frå
pumpehuset til høgdebassenget.

Rekneskapen for vassverket for 2010 er nå klar, og kan lesast HER. Det viser
eit underskot på drifta på kr 124.493,-. I tillegg kjem kostader ført i
2011, slik at det reelle underskotet på drifta i fjor var 130.948,-.
Kostnader med det nye pumpehuset er då halde utanfor.

Dersom nokon av medlemene ynskjer utskrift av rekneskapen tilsendt, ta
kontakt med underteikna på telefon 91753446.

Theodor Imsland
Leiar


Nå er det jo slik at me ofte samanliknar år for år kor vellukka alt har vore, og me kan stort sett sei at det alltid har gått bra. Trur likevel at årets arrangement må vera toppen til nå, sjølv om me gjekk tomt for medaljar.

 

http://www.youtube.com/watch?v=h9hqTVBbMoA

Henning og Guro feira bryllaup i Imsland laurdag 22.mai. Her skal brudeparet førast i båt frå Imslandsjøen til Rønnevik der det vart turt bryllup.

Imsland Bygdekvinnelag markerte havreåret med å spandera havresuppa til alle som ville ha på Ølmedal Rundt. Petter Northug var ein av mange som ville smake. Det ser ut som om han likte både bygdekvinnene i Imsland og havresuppa.


Ein strålande opplagt Petter Northug gjesta Ølmedal i dag. - Målsetjinga er å klara tida til Odd-Bjørn Hjelmeseth. Klarer eg det og ein tredjeplass er eg strålande fornøgd sa Northug før løpet.

Speaker Tor Øyvind Skeiseid i samtale med Petter Northug.

Bygdekvinnelaget har no merka årets nutaturar, som går til Hustoftstølen, Brattalandsstølen og Steinskårsfjellet.

Søndag 30.mai vert det fellestur til Hustoftstølen.


Torsdag 17.juni  kl. 19 er det premiere på syngjespelet
"Klatremus og dei andre dyra i Hakkebakkeskogen".

Det er elevane ved Imsland Skule som set opp dette stykket  i 2 akter, og her er både skodespel, rapping, kor- og solosong og instrumentale innslag med meir...

Me kjem attende med meir informasjon om blant anna billettpris og kafesal i pausen.

Dette blir ei kjekk framsyning, og me vil oppfordra dykk alle til å setja av denne datoen på kalenderen!

Grannar har flotte bilete frå 17.mai-feiring, mellom anna i Imsland, berre sjå her.


Det blir altså storfint besøk i Ølmedal i helga.  Frå før har Petter Northug sagt at han stiller opp, og i dag fekk Vindafjord IL påmelding frå Norges beste langdistanseløpar, Urige Buta frå Haugesund IL.  Han sette nettopp ny norsk rekord på maraton, med kjempetida 2.10. og nokre sekundar.  Dette er god reklame for bygda og kommunen og ikkje minst Vindafjord IL.

Og så er det kjempeflott å få respons for den store innsatsen som blir lagt ned for å få arrangementet populært og trivelig.

Kan det bli ny løyperekord igjen?

Flott feiring av nasjonaldagen i Imsland

 

Det er ikkje lenge igjen til 2. pinsedag, og det er altså nok ein gong klart for Ølmedal Rundt. Kvart år sidan 1986 har løpet vore arrangert, men det var først i 1988 det tok skikkelig av.  Då var det Henny som var sjefen. Sidan har det utvikla seg endå vidare, og i dag er arrangement kjent i vid omkrets i heile idrettsmiljøet.
Sidan 1997 har me lukkast i å ha ein eller fleire idrettsprofilar med i løpet  kvart år.  For det meste er det utøvarar innan langrenn og skiskyting, men me har også som oftast hatt besøk av nokre av landets beste fri-idrettsutøvarar.
I år er det igjen klart for storfint besøk, i det Petter Northug har bekrefta at han stiller på startstreken 2. pinsedag.  Alle "kjenner" Petter Northug frå TV ruta.  Få har i så ung alder nådd så langt i medaljefangst i store mesterskap.  Me huskar han nå sist som olympisk mester på 5-mila i OL, og som gullvinnar i teamsprinten saman med Øystein Pettersen.  Sølv på stafett og bronse i sprint er også topp prestasjonar.  Vidare bar det til Falun der Petter nesten på forhånd hadde avgjort verdenscupen.  For så å avslutta med ei fantastisk flott 5-mil i Kollen, der han igjen viste seg sterkast i spurten. http://www.teamnorthug.no/

Me i VIL gler oss til dagen, og håpar inderleg på at alt klaffar både med veret og arrangementet.  Og me håpar å gi deltakarane, både trimmarar og aktive, valuta for startkontigenten.
Bygdahuset står for maten og serveringa ellers.  Me kan lova god servering, sjølv om me ikkje kan lova Ingvar lukt av grillmat:-).
Me trur på ein stor dag, og håpar at mange finn veien til Imsland og Ølmedal.

Vindafjord Idrettslag

Det var "tjokfullt" av folk då Krambua opna dørene himmelspretten.Butikken var fyllt opp med allslags lopper, og her var noko for einkvar smak.

Lefser, potetkaker, kanelbollar og anna freistande heimebakst fekk og bein å gå på, og folk koste seg ilag inne i kafe-kroken eller på uterestauranten.

Det blir offisiell åpning av Stien torsdag 13. mai kl 16.00. 

Vindafjord kommune har lagt ut kodeord på 9 turmål i kommunen:
Kulturstien på Bjoa, Kjellesviknutsen i Ølensvåg, Bygdarenuten i Ølen, Frierane i Vats, Hestanipen i Vikedal, Ulserhaug i Vikebygd, Haraldeidsvatn i Skjold, Sønnanåstølen i Sandeid og Fatet i Imsland.


Foto: Folksomt på Fatet siste helga i april

Gratulerar med dagen til Sindre og Cathrine som vert konfirmerte søndag 2. mai.

Bondelaget og Småbrukarlaget la i dag 27. april fram sitt krav. Staten vil svara med sitt tilbud etter planen 4. mai.

Ramma for kravet er 1,865 mill kr og fordeler seg slik:
Nettoeffekt av tilskotsordningar – friske budsjettmidlar        1.139 mill kr
Auke i avtaleprisar                                                                     280  ”     ”
Avtalepris melk – overgang til %-toll                                         340   ”    ”
Sum tilskot og auke i avtaleprisar                                           1.760  ” 
Omdisponering av overførte midlar frå 2009 til 2010                  60  ”
Inntektseffekt av jordbruksfrådraget                                         45   ” 
Sum                                                                                         1.865  ”   ”

Kravet skal i hovudsak dekka:

•    Kompensasjon av kostnadsveksten
•    Kronemessig lik inntektsutvikling som andre grupper pluss eit låglønnstillegg.

Ut frå forutsetningane som er lagt vert den kronemessige effekten pr årsverk slik:
Same kronemessige tillegget som andre grupper    ca 17.000 kr/årsverk
Pluss låglønnstillegg/delvis tetting av gap               ”   10.000     ”
Sum                                                                              28.000 kr /årsverk

I kravet er følgjande element prioriterte:
Det er ikkje lagt inn noko form for omfordeling og det er lagt opp til at alle skal få eit løft, men følgjande element er likevel prioriterte
•    Styrking av mjølk- og storfekjøttproduksjon
•    Overgang frå krone- til prosenttoll for mjølk
•    Sikra ei utvikling av distriktsjordbruket bl.a. gjennom ei styrking av fraktordningane
•    Høgare verdsetting og meir bruk av beiteresussersane av inn- og utmark
•    Rekruttering til ungdom til jordbruket
•    Målretting av virkemidlar for å møta klima- og miljøutfordringar
Nødvendige midlar for å dekka opp krav ang. EU sitt Vassdirektivet må tas frå andre budsjettpostar er uttrykt i  kravet.

Forslag til endring av målprisane – auke i øre el kr pr l el kg:
Korn - matkveite               5 øre
Bygg                                 2 øre
Havre                                0 øre
Melk med forts kr toll        4 øre
Melk m/%-toll yttarleg     22 øre
Gris                                  50 øre
Sau/lam                             1 kr
Egg                                 70 øre
Potet                              13 øre
Grønsaker                      2,8 %
Frukt                              3.0%Andre forslag til endringar:
Jordbruket går inn for å gå over til %-toll på mjølk – med grunnlag i det reknar dei med å kunna auka målprisen med 22 øre ekstra frå 1.juli i år. Det vil utgjera 340 mill kr. i ramma.
Dersom Staten ikkje vil vera med på det må dei auka ramma tilsvarande for å koma likt ut.

Det er ikkje forslag om å bruka midlar til prisnedskriving på korn til kraftfor. For å styrka økonomien til kornprodusentane er det forslag om å eit grunntilskot på 9 øre pr kg levert korn – det utgjer ca 110 mill kr. Det slår og positivt ut på kraftforprisen i det ein unngår auke i kornprisen og med det kraftforprisen.

Frakttilskot kjøtt  + 70 mill kr  -  det er rekna med at det vil gi eit gjennomsnittleg prisauke for alt slakt på ca 30 øre pr kg med følgjande fordeling:
•    21 øre/kr for gris
•    36 øre/kg for storfe
•    53 øre pr  for sau/lam
Det er og lagt inn + 8 mill i auka i stedfraktordninga for kraftfor –  målet er å få betre utjamning av kraftforprisen.
For grønsaker, frukt og potet er det forslag om å setja ned ei eiga arbeidsgruppe for å sjå på ei eiga ordning for frakttilskot til desse produksjonane.

Kvoteordningar – mjølk – her er det ikkje noko endringsforslag med unnatak av at prisen ved kjøp og sal av mjølkekvote – statlege delen – vert redusert med 50 øre til kr 3,00 pr l. Dessutan er det forslag om å dela Rogaland med Jæren som eiga sone og resten av fylket som eiga sone. I perioden 2004 til 2010 er kvotegrunnlaget på Jæren auka med ca 10 mill liter, men den er redusert med ca 5 mill l i sum for resten av fylket i same perioden.

I kravet er det ikkje teke med at bruk knytta til samdrifter og skal få leiga kvote. Det var med i fjor og staten var ikkje villeg å ta det inn då. NB ville ikkje ta omkamp på det i år, men standpunktet til NB er det same som tidlegare om at desse bruka og bør få leiga kvote, men dei valde å ikkje ta det opp i år for å koma sterkare tilbake med saka seinare ein gong.

Driftstilskotet melk er foreslått auke med 17.000 kr pr bruk.

Tilskudd til husdyr – mjølkeku er auka med1.100 kr pr dyr, for storfe med 53 kr, for mjølkegeit kr 380,, forr ammeku kr 400 opp til 50 dyr, pr vinterfora sau kr 100 opp til 100 sau og 53 kr pr sau for dei neste 100 og 21 kr for dei neste 100 dyra.

Lammeslakt + 20 kr for kvalitet O og betre.

Det er og auke i satsane for utmarksbeitetilskotet og beitetilskotet

Tilskotssatsane for økologisk drift er styrka på fleire punkt, med trend mot at meir vert betalt ut gjennom produksjonen – særleg for korn..

Botnfrådraget er redusert med 1.000 kr til 2.000 kr pr bruk.

Avløysartilskotet – maks sats er auke til 66.000 kr med noko endring og for sjukeavløysing og krav om betre samordning med arbeidsinntekt utanom bruket. Krav om å få innført ei til utbetaling av avløysartilskotet

For tidlegpensjonsordninga er det krav om at dei som nyttar seg av tidlegpensjonsordninga for landbruk også kan får fleksibel alderspensjon samtidig – slik det er og for andre partar frå 1.jan 2011.


Eigen rekrutteringspakke med følgjande element:
•    Ei rekrutterings/ungdomspakke på 50 % av grunnlaget for produksjonstilskota oppad til 50.000 pr bruk i 3 år for nye brukarar og når den nye bonden er under 35 år.
•    Ei generell styrking av velferdsordninga og ei ekstra utbetaling i januar for å styrka likviditeten
•    Pluss fleire element

Tiltakspakke – det er forslag om at det skal utarbeidast eit opplegg med tiltakspakka for investeringar i mindre driftsbygningar for grovforbasert husdyrhald. Tiltakspakka forutset finansiert utafor inntektsramma til jordbruket og skal gå over 4 år – 2011 – 2014. Forhandlingsutvalet ber om at det vert avsett 100 mill kr pr år til dette.


Dette er berre nokre av hovudpunkta i det rundt 100 sides dokumentet som du finn i sin heilhet på Bondelaget sine heimesider.

Viktige punkt kan vera utegløymde så noko fullstendig oppsummering utgjer det seg ikkje for, men vonaleg ei hjelp.

Stavanger 27. april 2010


Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Oppsummering av landbruket sitt kravdokument

Bondelaget og Småbrukarlaget la i dag 27. april fram sitt krav. Staten vil svara med sitt tilbud etter planen 4. mai.

 

Ramma for kravet er 1,865 mill kr og fordeler seg slik:

Nettoeffekt av tilskotsordningar – friske budsjettmidlar                 1.139 mill kr

Auke i avtaleprisar                                                                                280  ”     ”

Avtalepris melk – overgang til %-toll                                               340   ”

Sum tilskot og auke i avtaleprisar                                                     1.760  ”

Omdisponering av overførte midlar frå 2009 til 2010                            60  ”

Inntektseffekt av jordbruksfrådraget                                                           45   ”

Sum                                                                                       1.865  ”

Kravet skal i hovudsak dekka:

· Kompensasjon av kostnadsveksten

· Kronemessig lik inntektsutvikling som andre grupper pluss eit låglønnstillegg.

 

Ut frå forutsetningane som er lagt vert den kronemessige effekten pr årsverk slik:

Same kronemessige tillegget som andre grupper            ca 17.000 kr/årsverk

Pluss låglønnstillegg/delvis tetting av gap                      ”   10.000     ”

Sum                                                                           28.000 kr /årsverk

I kravet er følgjande element prioriterte:

Det er ikkje lagt inn noko form for omfordeling og det er lagt opp til at alle skal få eit løft, men følgjande element er likevel prioriterte

· Styrking av mjølk- og storfekjøttproduksjon

· Overgang frå krone- til prosenttoll for mjølk

· Sikra ei utvikling av distriktsjordbruket bl.a. gjennom ei styrking av fraktordningane

· Høgare verdsetting og meir bruk av beiteresussersane av inn- og utmark

· Rekruttering til ungdom til jordbruket

· Målretting av virkemidlar for å møta klima- og miljøutfordringar

Nødvendige midlar for å dekka opp krav ang. EU sitt Vassdirektivet må tas frå andre budsjettpostar er uttrykt i  kravet.

 

Forslag til endring av målprisane – auke i øre el kr pr l el kg:

Korn - matkveite                    5 øre

Bygg                                      2 øre

Havre                                     0 øre

Melk med forts kr toll                        4 øre

Melk m/%-toll yttarleg           22 øre

Gris                                        50 øre

Sau/lam                                  1 kr

Egg                                         70 øre

Potet                                       13 øre

Grønsaker                               2,8 %

Frukt                                      3.0%

Andre forslag til endringar:

Jordbruket går inn for å gå over til %-toll på mjølk – med grunnlag i det reknar dei med å kunna auka målprisen med 22 øre ekstra frå 1.juli i år. Det vil utgjera 340 mill kr. i ramma.

Dersom Staten ikkje vil vera med på det må dei auka ramma tilsvarande for å koma likt ut.

 

Det er ikkje forslag om å bruka midlar til prisnedskriving på korn til kraftfor. For å styrka økonomien til kornprodusentane er det forslag om å eit grunntilskot på 9 øre pr kg levert korn – det utgjer ca 110 mill kr. Det slår og positivt ut på kraftforprisen i det ein unngår auke i kornprisen og med det kraftforprisen.

 

Frakttilskot kjøtt  + 70 mill kr  - det er rekna med at det vil gi eit gjennomsnittleg prisauke for alt slakt på ca 30 øre pr kg med følgjande fordeling:

· 21 øre/kr for gris

· 36 øre/kg for storfe

· 53 øre pr  for sau/lam

Det er og lagt inn + 8 mill i auka i stedfraktordninga for kraftfor –  målet er å få betre utjamning av kraftforprisen.

For grønsaker, frukt og potet er det forslag om å setja ned ei eiga arbeidsgruppe for å sjå på ei eiga ordning for frakttilskot til desse produksjonane.

 

Kvoteordningar – mjølk – her er det ikkje noko endringsforslag med unnatak av at prisen ved kjøp og sal av mjølkekvote – statlege delen – vert redusert med 50 øre til kr 3,00 pr l. Dessutan er det forslag om å dela Rogaland med Jæren som eiga sone og resten av fylket som eiga sone. I perioden 2004 til 2010 er kvotegrunnlaget på Jæren auka med ca 10 mill liter, men den er redusert med ca 5 mill l i sum for resten av fylket i same perioden.

 

I kravet er det ikkje teke med at bruk knytta til samdrifter og skal få leiga kvote. Det var med i fjor og staten var ikkje villeg å ta det inn då. NB ville ikkje ta omkamp på det i år, men standpunktet til NB er det same som tidlegare om at desse bruka og bør få leiga kvote, men dei valde å ikkje ta det opp i år for å koma sterkare tilbake med saka seinare ein gong.

 

Driftstilskotet melk er foreslått auke med 17.000 kr pr bruk.

Tilskudd til husdyr – mjølkeku er auka med1.100 kr pr dyr, for storfe med 53 kr, for mjølkegeit kr 380,, forr ammeku kr 400 opp til 50 dyr, pr vinterfora sau kr 100 opp til 100 sau og 53 kr pr sau for dei neste 100 og 21 kr for dei neste 100 dyra.

 

Lammeslakt + 20 kr for kvalitet O og betre.

 

Det er og auke i satsane for utmarksbeitetilskotet og beitetilskotet

Tilskotssatsane for økologisk drift er styrka på fleire punkt, med trend mot at meir vert betalt ut gjennom produksjonen – særleg for korn..

Botnfrådraget er redusert med 1.000 kr til 2.000 kr pr bruk.

 

Avløysartilskotet – maks sats er auke til 66.000 kr med noko endring og for sjukeavløysing og krav om betre samordning med arbeidsinntekt utanom bruket. Krav om å få innført ei til utbetaling av avløysartilskotet

 

For tidlegpensjonsordninga er det krav om at dei som nyttar seg av tidlegpensjonsordninga for landbruk også kan får fleksibel alderspensjon samtidig – slik det er og for andre partar frå 1.jan 2011.

 

 

Eigen rekrutteringspakke med følgjande element:

· Ei rekrutterings/ungdomspakke på 50 % av grunnlaget for produksjonstilskota oppad til 50.000 pr bruk i 3 år for nye brukarar og når den nye bonden er under 35 år.

· Ei generell styrking av velferdsordninga og ei ekstra utbetaling i januar for å styrka likviditeten

· Pluss fleire element

 

Tiltakspakke – det er forslag om at det skal utarbeidast eit opplegg med tiltakspakka for investeringar i mindre driftsbygningar for grovforbasert husdyrhald. Tiltakspakka forutset finansiert utafor inntektsramma til jordbruket og skal gå over 4 år – 2011 – 2014. Forhandlingsutvalet ber om at det vert avsett 100 mill kr pr år til dette.

 

 

Dette er berre nokre av hovudpunkta i det rundt 100 sides dokumentet som du finn i sin heilhet på Bondelaget sine heimesider.

 

Viktige punkt kan vera utegløymde så noko fullstendig oppsummering utgjer det seg ikkje for, men vonaleg ei hjelp.

 

Stavanger 27. april 2010

shh


Det er no utplassert 5 hjartestartarar i Imsland.
Sjå kart over kor dei befinne seg HER
For utskrift

Kontakt:

Bente Kjos-Wenjum: bente.kjos@gmail.com tlf: 472 31 735
Lasse Skipevåg: lars@skipevag.com tlf: 905 25 716