1 10 11 12 13 14 15 16 18 19 2 3 5 7 8 9

Sponsorar


 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 Fredag arrangerte Hauk 4H karneval på bygdahuset. Stemningen var stor, og huset var fullt av fargerike personar frå 1.klasse og oppover.

Det var sal av pizza, pølser, kaker, brus og godteri, og det var råd å få spå seg, kaste på boksar, tippe antal seigmenn på glas,
anse limbo
og vere med på dansekonkurranse.

Alle såg ut til å kosa seg. Falken 4H frå Vikedal var og inviterte, og 5 derifrå dukka også opp. Det sette me stor pris på!

 

Me hadde Karneval på Bygdahuset på  tysdag, 14.2-2012. Det var kjempe kjekt!
Me hadde litt snacks, pølsa i brød, brus og chips.
Alle hadde kledd seg ut, og når alle hadde kledd seg ut så måtte me jo sjølvsagt ha kåring av beste kostyme.
Fyrsteplass: John Ståle
Andre plass: Oskar
Tredjeplass: Mathias

Men alle hadde gode kostyme.
Dei kunne og bli med på limbo, stolleken og dansekonkuranse.
Kvart på åtte gjekk straumen, men det var kjekkt alika vel.
Her komme det nokon bilder:


Helsing styret i 4H.

Planteliv i Vindafjord er tittelen på ei bok som kom ut like før jul. Forfattarane er ølensbuane Lars Dalen og Torstein Haugen.  Boka er på 200 sider og i stort format, så det er ei heilt utruleg mengd opplysningar og ikkje minst fine fotografi som er samla i denne boka. Over 900 ulike plantar har dei funne og registrert. Dette er mest tredjeparten av alle karplantar som er kjende frå heile landet. Dei fleste er villplanter, men også ein del ”hageflyktningar” dei kallar, altså hageplantar som har spreidd seg og nå oppfører seg som villplantar.


Det er fleire som sitt med idear om kva dette område kan brukast til. Me har eit ønske om å prøva å samlast i lag for å planlegge uteområde.

Er det nokon som sitt med idear eller har eit ønske om å vare med, vennligst ta kontakt med Willy Skulerud på tlf 52 76 13 15. eller kontakt Elisabeth Staurland via mail: Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

Det vart servert nydelege heimelaga kjøtkaker på Bygdahuset i dag, søndag 27.februar. Her er dugnadsgjengen som står bak. Takk for maten!

9.klasse ved Vikedal skule viser skulerevyen Kallde'ka'duvil

Premiere onsdag 2.mars 19:30
Ny førestilling torsdag 3. mars 19:30
Sandeid Samfunnshus

Vaksne: 150,-  / Born: 100,-

 Styret i Imsland Vassverk markerte avslutning av vassverket og ein vellukka overføring til kommunen med ein middag på Ryfylke Fjordhotell onsdag 9. februar.

 

 
Per Bakkedal, Theodor Imsland, Sigbjørn Staurland 

5. og 6. klasse på Imsland skule stakk av med sigeren over 7. klasse på Skjold skule og 6. kl. på Enge skule i krimkonkurransen som Grannar stod bak.

Etter at Ingvar Moe starta denne skrivestafetten på slutten av 1989, fylgde elevane i dåverande 5. og 6. klassar ved skulane i Grannar-distriktet, opp med å forfatta dei neste kapitla.

Siste kapittel blei aldri skrive, men nå, over 20 år etter at «Mysteriet i Svartaberget» oppstod, er forteljinga avslutta.

Elevar i 6. og 7. klasse ved Enge, Imsland og Skjold skule vart trekte ut i ein konkurranse i regi av Grannar om å fullføra forteljinga.

Vinnaren blei offentleggjort under Kulturnatt i Etne laurdag 5. februar. Det var ein jury beståande av barnebokforfattar Roald Kaldestad, og bibliotekarane Guri Ravatn, Ølen og Kari Bolette Lundal, Stord som kåra vinnaren.

And the winner is: Imsland Skule, 5. og 6. klasse!!

Premien er diplom og lovord + eit forfattarbesøk i klassen.

Dette er kjempebra jobba, dei kan vera stolte over dette!

Gratulera til 5. og 6. klasse, og til norsklæraren deira Hilde Bjelland Abelseth!

Onsdag 10. februar kom kraftstasjonen ved Hustveitelva på nett. Stasjonen er ikkje offisielt opna ennå, men går på minimum effekt no i ein oppstartsfase i samband med prøvedrift og testing.


Me har hatt ein uvanleg snørik vinter i Imsland i år - til glede for mange og sikkert til bry for somme. Bildeserien under viser små og store som kosar seg i snøen på Øvregard ein fin fridag i sist veke.


Gruppa IceBreakers gjorde eit svært godt inntrykk under ungdommens kulturmønstring, UKM, som gjekk av stabelen fredag 5. februar. Dei unge musikarane hadde valgt ein skikkeleg klassikar og det svinga i salen då dei drog i gang Queen sin legendariske Bohemian Rhapsody. 


Ein lesar har sendt oss dette koselige biletet av gamaldags vinter med hest og slede langs rv 46


Du har kanskje lagt merke til at landskapet langs rv 46 har opna seg – og at du ser fjorden og naturen rundt betre enn før?


Det er no utplassert 5 hjartestartarar i Imsland.
Sjå kart over kor dei befinne seg HER
For utskrift

Kontakt:

Bente Kjos-Wenjum: bente.kjos@gmail.com tlf: 472 31 735
Lasse Skipevåg: lars@skipevag.com tlf: 905 25 716