Sponsorar

 
 
Salen skal få nye lys og nytt golv, og tak og vegger skal malast.
Marit var i Haugesund på fredag og mottok kr. 25.000,- frå Haugesund Sparebank til nytt golv. Bilde og meir info finn du på banken si heimeside.

.
FaceBook

Det var folksomt på Kvaløy-kaien i dag, då den årlege fiskekonkurransen gjekk av stabelen.

.
FaceBook

Her finn du oversikt over årets turar, som er merka og tilrettelagt av Imsland Bygdekvinnelag. God tur til Trommenuten, Rindanuten og Hestskar{#emotions_dlg.smile}

 

.
FaceBook

Fredag 31. mai blei den nye sandvolleyballbanen i Imsland opna.
Banen blei påbegynt i 2012 og stod ferdig til vinteren. Flott dugnadsinnsats har gjort at me har fått ein solid bane med internasjonale mål.
Den er på 14x22 meter med sand av topp kvalitet (sanden er lik den  som blei brukt under VM i sandvolley i Stavanger i fjor).
Prislappen blei 125 000 kroner, finansiert med gåver frå Hauk 4H, grendautvalet, FAU , tippemidlar og sjølvsagt dugnadsinnsats:

Tusen takk til Hans  og VMA som hjalp oss med grunnarbeidet, Ole Johan, Magne Egil, Knut Jostein, Tore Ø. og Sverre som kjørte massar og sand, Leif Bjarne som skaffa tømmerstokkane, Tore I., Bjørn, Steinar og Edvind som har hjulpe til med så mangt!
Utan dykkar hjelp hadde me ikkje fått dette til!

Leiar i Hauk 4H, Leiv Vidar Rønnevik, klypte snora og deretter arrangerte Hauk 4H volleyballturnering.
Det var sydenstemning på skuleplassen denne kvelden, - spela berrføtt i kvit sand og 20 grader er absolutt å anbefala!

Nå håpar me at så mange som mogleg vil bruka den nye volleyballbanen og ha mykje glede av den!


Helsing sandvolleyballgruppa:
Svein Cato Birkeland
Linda Nordtveit
Bodil Imsland

.
FaceBook

17 personar deltok på turneringa i Krutle søndag 24. juni. Det var sett opp 15 postar i ei løype som gjekk frå reiskapshuset ved Børkjelandsvatnet til Litle Preikestolen. Svært forenkla kan ein sei at det heile går ut på å treffe alle postane på færrast muleg kast. Postane stod rundt omkring i skogen, i ei nokså utfordrande rundløype{#emotions_dlg.wink}

Turneringa gjekk over 2 rundar, og 11 "proffe" spelarar gjennomførte. I tillegg deltok 6 lokale amatørar. Alexander Aursland vann for andre år på rad.


Her er Turid ved post 11 "Litle Preikestolen". Ho skal treffe korga på andre sida av stupet.

.
FaceBook

17 personar deltok på turneringa i Krutle søndag 24. juni. Det var sett opp 15 postar i ei løype som gjekk frå reiskapshuset ved Børkjelandsvatnet til Litle Preikestolen. Svært forenkla kan ein sei at det heile går ut på å treffe alle postane på færrast muleg kast. Postane stod rundt omkring i skogen, i ei nokså utfordrande rundløype{#emotions_dlg.wink}

Turneringa gjekk over 2 rundar, og 11 "proffe" spelarar gjennomførte. I tillegg deltok 6 lokale amatørar. Alexander Aursland vann for andre år på rad.


Her er Turid ved post 11 "Litle Preikestolen". Ho skal treffe korga på andre sida av stupet.

.
FaceBook

No kan du gå Eventyrstien i Ølmedal og sjå korleis skule-elevane nytta dei siste formingstimane før sommarferien{#emotions_dlg.cool}

.
FaceBook

Grendautvalet har sendt bilete frå rasteplassen på Ørevikvegen. Lars Staurland har gjort jobben med å fikse rekkverket. Grendautvalet seier at Lars alltid er positiv når dei ber om hjelp, noko dei set svært stor pris på!

Med SMIL-midlar frå kommune/ fylkesmann er det og rydda og utført hogstarbeid ved rasteplassen, slik at utsikten over fjorden no er betre{#emotions_dlg.smile}


.
FaceBook

Påmelding på kaien i Kvaløy kl. 11.00-12.00,
fiske frå Kl. 12.00-14.00. KR. 30,- PR PERSON
PREMIERING.
SALG AV VAFLER OG KAFFE
LYNLOTTERI
LANGÅPENT PÅ COOP {#emotions_dlg.cool}
TA MED BÅTEN OG KOM TIL KVALØY !.
FaceBook

Førstkommande søndag, 24. juni, vert frisbeegolfturneringa Imsland Open arrangert for andre året på rad. Det føregår i Krutle, og turgåarar må vera litt oppmerksomme når dei ferdast i området på søndag.

Turneringa startar klokka 11.00 og er open for alle{#emotions_dlg.cool}. Det er ei krevande løype og du bør ha på deg godt skotøy, seier arrangørane. Morten kan låne ut frisbee til dei som vil delta.

Spørsmål og påmelding til Morten Svandal: 952 07 657 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innan laurdag klokka 16.00.

.
FaceBook

Ny flott lavo er no på plass på Lavo-haugen ovanfor skulen. FAU har hatt fleire dugnadskveldar og no byrjar det å ta form! Næringslivet i Imsland har sponsa og planen er å innreie med benkar og skinnfeller, ovn, bålpanne osv.

.
FaceBook

Invitasjon til sommarkveld tysdag 19.juni 2012

Dei siste åra har fau og eininga i lag arrangert ei markering av at skule -og barnehageåret snart er slutt. 
Foreldre, søsken, besteforeldre og andre som ønskjer, er hjarteleg velkomne til å vera med på dette{#emotions_dlg.smile}

Dette året blir programmet slik:

o    Kl.18.00 møtest dei som kan på lavvohaugen for offisiell opning av den flotte, nye lavvoen som fau har fått opp
o    Frå kl.18.30 møtest me på skuleplassen for å:  Gå langs eventyrstien ved vatnet og høyra kunstnarane sjølv (5.-7.kl) fortelja frå eventyra dei har laga skulpturar til
o    Grilla medbrakt mat på grillane som fau har gjort klare
o    Kjøpa kaffi, kaker og lappar frå fau
o    Diverse aktivitetar i regi av fau (rebus, gjetta på non-stop td)
o    Gå innom klasseromma og barnehagen og sjå

o    Ca kl. 19.30 møtest me i det grøne hjørnet for nokre korte innslag

Vel møtt til ein triveleg kveld {#emotions_dlg.smile}

Helsing fau og tilsette i skule og barnehage

Ps. Om vèret blir altfor dårleg, trekkjer me innomhus etter kvart.

.
FaceBook

Det var ein vellukka kveld, masse folk i alle krikar og krokar!
Flott bål og god stemning!
Her må det meste ha vore ny rekord i frammøte!!

Tidligare på dagen var det fiskekonkurranse, og nær 60 stk. deltok.
Det var et yrande folkeliv på Kvaløykaien og H- laget hadde ope så lenge det var folk.

{vsig}santhans{/vsig}

.
FaceBook

Idrettshallen er snart ferdig og no er det innspurt! Det blir ein flott hall for Imsland, Vikedal og Sandeid og no skal siste rest gjerast før sommarferien. Imsland.info vil oppfordre alle som kan til å ta ei økt i hallen i veka som kjem. Ta kontakt med Turid 990 13 494, Steinar 950 59 615 eller Jan 922 22 875 viss du har sjansen til å vera med. Her kan alle bidra!

.
FaceBook

 No er kanoane klare til bruk igjen! Hauk 4H kjøpte i fjor tre kanoar som ligg ved «Stien» i Ølmedal. 

.
FaceBook

Tradisjonen tru arrangerte Hauk 4H St.Hans-feiring dette året og. Været var ikkje heilt på arrangørane si side - det var ein kjølig kveld som starta med yr og regn. Det vart ikkje deltakarrekord dette året, men det var ein koselig kveld for dei som møtte opp. Rebus, grilling, kubbespel, kaffi og kaker er hovudingrediensar denne kvelden - og i ballbingen var det aktivitet heile kvelden. Hauk 4H ynskjer alle GOD SOMMAR{#emotions_dlg.cool}

 

.
FaceBook

 No er kanoane klare til bruk igjen! Hauk 4H kjøpte i fjor tre kanoar som ligg ved «Stien» i Ølmedal. 

.
FaceBook

Hauk 4H arrangerer midtsommarfest i Grillkroken ved Imsland skule på St.Hans-afta, torsdag 23. juni frå klokka 19.00 og utover.

Sal av kaker, lappar og kaffi, samt brus, chips, sjokolade med meir.
Me fyrer i grill og bålpanne så ta med grillmat sjølv;-)

Mange kjekke aktiviteter for små og store, feks volleyballturnering, rebus, lynlotteri - og så er det flotte premiar!!  - og sjølvsagt blir det bål.

Fastbuande, forbipasserande, turistar, campinggjester, gamle og unge; De er alle hjerteleg velkomne til midtsommarfest frå klokka 19.00 og utover.

Helsing Hauk 4H

.
FaceBook

I dag vart "Ølmedal rundt" arrangert for 31. gong. Vindafjord IL, med Lars Olav Larsen i spissen, står bak arrangementet, og som vanleg gjekk alt knirkefritt og i eit flott sommarvær.

Det var omlag 1100 deltakarar totalt, og folk kosa seg ved bygdahuset, og handla på grillmat, rømmegraut, kaffi og kaker medan drøsen gjekk friskt.

Nytt av året var barneløp for ungar under 12 år. Løpet samla 100 deltakarar, som alle vart premierte med flotte medaljar.

På biletet til venstre her ser me to av deltakarane som nyleg har motteke medalje frå Petter Northug. Dei to spreke jentene heiter Norma Kristine Imsland og Elena Langeland.

 

.
FaceBook

Måndag 12. juni går Ølmedal Rundt av stabelen for 31. gong. Vindafjord Idrettslag og bygda Imsland ynskjer alle hjarteleg velkomne! Det er stor stas at VM-kongen Petter Northug kjem til oss - og nokre har førebudd seg ekstra for å ynskja Northugen velkommen:   


Kanskje tek han seg tid til å stikka oppom?

.
FaceBook

På Imsland skule har det dei siste 10 vekene vore fokus på fysisk aktivitet. Elevane har trena tre gonger i veka, og er no mykje sprekare enn før. Kanskje nokon av dei har tenkt å stilla i Ølmedal Rundt på måndag?

Du kan lesa om sprekingane her, i Grannar sin artikkel.

.
FaceBook

Løpet vert i år arrangert i nåverande utgåve for 24. gong. JA PETTER NORDTHUG KJEM

Start for sjølve løpet er kl 14.00
Det er eigen klasse for gåarar/trimmarar og desse kan starta frå kl. 11.00.
Dette året blir det også et eige barneløp for dei som er 11 år og yngre, dvs. fødde år 2000 og seinare. Start for dette løpet er kl 12.00, og distansen er om lag 600 meter.
Påmelding til løpet kan sendast Vindafjord IL, v/Lars Olav Larsen 5585 Sandeid.

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


På grunn av at løpet har stor deltaking, ber vi om at påmelding på løpsdagen skjer innan 1,5 time før start.

Les innbydelsen HER

.
FaceBook

Imsland båtforening driv båthamna i Kvaløy og melder no at dei i lengre tid har vore plaga med hærverk og steling. Brannslukkingsapparat har vorte tømde på parkerte bilar, luft tappa or bildekk, påhengsmotorar har vorte stolne og fleire har funne båten tømt for bensin.  Det er og meldt om at fortøyingar er kutta og ramponering av motorar.

- Hærverket har pågått over lang tid og me vurderer no å kontakte politiet, seier leiaren i båtforeninga, Sigmund Espevoll.

Båtforeningen er interesserte i tips og dersom du har lagt merke til noko spesielt kan du ringje Sigmund Espevoll på tlf 900 20 394 eller e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

.
FaceBook

På venterommet på ferjekaien på Ropeid kan du no korte ventetida med å lese bøker av Ingvar Ambjørnsen, Arnt Birkedal, Maria Liabø og mange, mange fleire. To hyller fulle av bøker står no klare og ventar på at reisande og andre forbifarande skal ta dei i bruk.

 

.
FaceBook

Helge Hummervoll og Bård Ersland spelar fotball på Ølen G14. I helga gjekk dei til topps i Etnecup. I finalen søndag ettermiddag slo dei Etne 5-1 og gjorde klart at dei er det beste laget i distriktet! Iallefall blant dei som deltok på Etnecup. Laget består av spelarar frå Imsland, Vikedal, Sandeid og Ølen.

Laget har tre svært engasjerte trenarar frå Sandeid; Svein Helge Lærdal, Toralf Stople og Ivar Tokheim, i tillegg til at oppmannen Synnøve Matre er ein viktig inspirator.Neste utfordring er Norway Cup i august.

Les meir i Grannar.

.
FaceBook

Åsa Mo, Anne og Margunn Birkeland trommar årleg saman til sommarleg vennetreff i Stavanger. Fastbuande og utflytta Imslandsdamer møttest laurdag for fjerde året på rad på restaurant Tango, der damene vert servert lekre rettar med tilhøyrande sprudlande drikke.

Frå venstre: Elsa Ersland, Bodil Imsland, Bjørghild Imsland, Ellen Mo, Margunn Birkeland, Gunvor Svandal, Reidun Staurland, Turid Rønnevik, Randi Hesby, Anne Birkeland, Linda Nordtveit og Elisabeth Staurland.  Åsa Mo og Bente Kjos-Wenjum er ikkje med på biletet.

.
FaceBook

Klatremus og dei andre dyra i Hakkebakkeskogen er klare for premiere
torsdag 17. juni klokka 19:00 på Bygdahuset i Imsland.

Det er elevane ved Imsland skule som set opp syngjespelet,
som er i 2 akter.
Her er både skodespel, rapping, kor- og solosong, i tillegg til 
instrumentale innslag og meir.

Sikre kjelder fortel redaksjonen at dette vert ei svært flott 
framsyning, og at førestellinga har alt: spenning, venskap, krig, 
redsle, glede og heldigvis er her og kjærleik.

Då vil me berre minne om lova for dyra i Hakkebakkeskogen:
1. Alle dyr i skogen må vera venner.
2. Ingen får lov til å eta kvarandre.
3. Den som er doven og ikkje finne mat sjølv, må ikkje ta mat frå andre.

.
FaceBook

Sorg Solheim Hagland Høie-Hauge er 25 år og busett i Ølmedal. Han driv einmannsgruppa SorgSvart på tysk plateselskap. Han er levande oppteken av historie, dette inkluderar også fotball-historie. Og i dag går startskotet for VM i fotball 2010. Her gjev han oss ei vurdering av VM-gruppene.

.
FaceBook

Det var eit flott syn då M/S Rogaland kom inn Storøysundet i strålande sol i dag. Inne i Skipavåg vart skipet borda, og Johan Finnvik gjekk over i ein liten båt. Det er andre gong "Rogaland" vitjar Skipavåg på på den faste rundturen den har på Kystkulturdagane, fyrste gong var i 2002. Ein kan nok takke leiaren i Veteranskibslaget,  Finn Lien for at dei vågar seg inn i så tronge farvatn, han er lokalkjend rundt holmane her. Dei hadde 54 passasjerar med seg på turen i dag, og Tomas Finnvik var guide. http://www.gamlerogaland.no/

.
FaceBook

Torunn Rønnevik er vår lokale songstjerne. No har ho prøvd seg i X-faktor. Programmet vert sendt til hausten og då kan me sjå korleis det gjekk. Heia Torunn!

.
FaceBook

Dei yngste 4H-medlemane i Hauk hadde ein fin og aktiv sommarkveld på Frønsdal aktivitetssenter i Ølen tysdag 1. juni.

Riding, kanopadling, aktivitetar, leik og grilling stod på programmet. 

Jan Sverre Frønsdal driv senteret og hadde fylgjande tilbakemelding til 4H-foreldra i Imsland: Ein kjekk og godt samansveisa gjeng det er kjekt å ha besøk av. Er det ikkje flott?

Du finn bilete frå Frønsdal her.

.
FaceBook

Kontakt:

Bente Kjos-Wenjum: bente.kjos@gmail.com tlf: 472 31 735
Lasse Skipevåg: lars@skipevag.com tlf: 905 25 716